Webbstjärnans septembertävling

Så här skriver Webbstjärnan om månadens tävling:

”I september handlar Månadens tävling om att skriva den bästa projektbeskrivningen. Ta chansen att beskriva din hemsida på ett intresseväckande och kreativt sätt för att locka fler besökare.

Beskriv ditt webbprojekt med hjälp av cirka 100 ord. Tänk på att beskrivningen når potentiella läsare och ska locka din målgrupp att besöka din webbplats, samt ge allmänheten en bild av vad din hemsida kretsar kring.

Att tänka på när du beskriver ditt webbprojekt:

  • Vilket ämne ska webbplatsen handla om?
  • Vilket är syftet med webbplatsen?
  • Vilka är målgruppen?
  • Vad ska min webbplats ha för material?
  • Ska jag använda mig av en blogg?
  • Vad kommer skilja min webbplats från alla andra?/ varför ska man besöka just min hemsida?

Tänk även på att avgränsa din idé för att lättare kunna utföra den på ett bra sätt.”

De skriver också att ett lag kan vinna 10 usb-minnen till laget och publicitet på Webbstjärnans webbplats, vilket lockar fler besökare till webbplatsen och ökar chanserna att vinna den STORA sluttävlingen.

Mitt förslag är att de som har lust att aktivt delta tillsammans med mig  (om det finns några i klassen som är det?) för att jobba med de olika deltävlingarna också har första tjing på eventuella vinster. (Observera att man kan lära sig mycket av att delta, men att dessa uppgifter inte är betygsgrundande.)

Jag har redan skrivit en preliminär projektbeskrivning. Den ligger här: http://webbstjarnan.se/bidragen?option=com_bidrag&view=bidrag&Itemid=138&layout=element&id=278&Itemid=202 Men jag skulle som sagt gärna vilja ha hjälp att bearbeta den så att det tydligare framgår att ni elever är aktiva och drivande. För det skulle ni ju kunna vara! 😉 … Om ni vill.

Vid anmälan till de följande månadstävlingarna ska man skriva ett mail till webbstjärnan. I mejlets ämnesrad ska man skriva månadens namn samt domännamnet sin hemsida. (t ex: “september: cwastes.skolbloggen.se”) och skicka det till tavling@webbstjarnan.se. I textfältet ska man skriva:” Vi tävlar i Webbstjärnan med webbplatsen [skolbloggen].se.”

När ni fått respons av mig på era debattartiklar så är min tanke att ni ska finslipa dem och lägga in dem på vår gemensamma blogg: ”Elever & lärare tipsar och diskuterar” eller om vi nu bestämmer oss för att byta adress. Dessa artiklar tror jag kan intressera många läsare, såväl ungdomar som vuxna. Vi har faktiskt lite draghjälp av skolbloggen.se, för via rss-funktionen får andra användare blänkare på startsidan varje gång vi publicerar något på bloggen. Lyckas vi skriva intresseväckande inledningar är chansen alltså stor att nyfikenheten väcks hos andra skolbloggen-användare!

Comments are closed.

Hoppa till verktygsfältet